2007. 09. 02.
A regisztráció lezárult. A regisztrált indulók számára kedd estig áll idő rendelkezésre, hogy a kiírásnak megfelelően feltöltsenek klipet, valamint kitöltsék az adatlapokat.
Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizze a feltöltését, a nem megfelelő (például tömörítve feltöltött) klipeket további értesítés nélkül töröljük!
A szavazás előreláthatólag szerdán (szeptember 5.-én) este indul.2007. 08. 04.
Ismételten és nyomatékosan kérjük a gmail-es fiókkal regisztrálókat, hogy turkáljanak bele a gmail-es szemetesükbe, mert a leveleinket oda hajigálja a spamszűrő! Hálás köszönetünk!


2007. 07. 31.
Az oldal klip-manager részében egy elég kellemetlen bugot fedeztek fel szorgos feltöltőink. Bizonyos esetekben a filelista frissítésekor a rendszer megduplázza (később háromszorozza, stb) az egyes klipekhez tartozó adatlapok számát. Ez a listában úgy tűnik, mintha 1-1 klip többször lenne feltöltve. A hiba csak a nyilvántartást érinti, magukat a feltöltött fájlokat nem. A hiba okát keressük és amilyen gyorsan lehet orvosoljuk. Addig is, aki ilyen problémával találkozik, ne ijedjen meg, a feltöltései rendben vannak, minden kliphez töltsön ki egy adatlapot, a feleslegeseket pedig töröljük.


2007. 07. 31.
Néhányan jelezték, hogy nem egyértelmű számukra a klip-manager, illetve az oldal használata. Az ő kedvükért következik egy rövid leírás.
Az oldalra két lépcsős regsiztrációval lehet feliratkozni. Az első lépcsőben meg kell adnod az neved, email-címed, illetve írhatsz magadról pár sort, amit a verseny lezárultával teszünk publikussá. Az emailcímet nem azért kell kétszer beírni, mert valaki karakterszám alapján fizet nekünk, hanem hogy kiküszöbölhessük az elgépelt email-címekből eredő problémákat.
A regisztrációs lap kitöltése után hamarosan kapsz egy aktíválási email-t, amiben egy linket találsz, arra kattintva lezárul a regisztrációd és egy újabb email-ben megkapod a továbbiakhoz szükséges tudnivalókat. Ha néhány óra elteltével sem kaptad meg a levelet, akkor nézd meg a leveleződ spam-gyűjtőjét, néha odakerülnek a levelek. Egyelőre elképzelhető, hogy rögtön az aktíválás utáni emailt fogod megkapni forwardolva, amíg az emailjeink blokkolását meg nem oldottuk (ha freemail-es címről regisztrálsz, akkor biztos).
Az aktíválást követő emailben megkapod az egyedi ftp-elérésed címét, a felhasználói nevet és a jelszót, ami ahhoz a fiókhoz tartozik. Az a könyvtár csak a tiéd, nem kell (és nem is szabad) benne további könyvtárakat létrehozni, azokat a fájlokat csak te láthatod a nevezési idő végéig. A fájl neve tetszőleges lehet, de nem tartalmazhat utalást a klip készítőjének kilétére. A fájlok feltöltése és törlése kizárólag ezen az ftp-kapcsolaton keresztül lehetséges.
A másik jelszó, amit a levélben találsz a webes felületre történő belépéshez szolgál. Az email-címedet (amivel regisztráltál) és a jelszavadat megadva a klip-managerbe jutsz, ahol az ftp-n feltöltött fájljaidat láthatod. Amennyiben új fájlt töltöttél fel, az "új fájlok keresése" menüponttal frissítheted a listádat. Ilyenkor az új fájlokhoz egy üres adatlap kerül hozzárendelésre, amit neked kell kitöltened a klip adataival, illetve besorolnod a klipet a megfelelő kategóriába, ahol indítani szeretnéd.
Amennyiben további kérdéseid lennének a feltöltéssel, a klip-managerrel, vagy a versennyel kapcsolatban, a csillagkapu.hu fórumán teheted fel a kérdéseidet.


2007. 07. 30.
A dolgok jelenlegi állása, illetve az egyéb sorozatos "gumiszabály" szerint a Supernatural sorozat önálló kategóriává lépett elő!


2007. 07. 30.

Sajnálatos módon némi homok került az amúgy kifinomult gépezetbe, néhány email-szerver blokkolja a tőlünk küldött emial-eket. Egy 2004-es hackertámadás során azt a szervert, amin a rendszer fut, feltörték és spamküldésre használták. Emiatt sajnos több helyen is tiltólistás az IP-cím, így az innen indított leveleket spam-nek tekintik az ilyen (nem frissített) listákat használó szerverek. Dolgozunk az ügyön, sajnos nem túl egyszerű lekerülni ezekről.
A legkellemetlenebb, hogy a freemail.hu is blokkol, velük már próbáltuk felvenni a kapcsolatot, de még nem reagáltak.
A hotmail.com beengedi a leveleket, de egyből a spam-könyvtárba helyezi őket, a hotmail-es versenyzőink ott keressék a visszaigazolást.
A hiba elhárításáig a problémás domainekről érkező regisztrációkat kézzel aktíváljuk és az aktíváláskor kapott adatokat elforwardoljuk a nevezőknek


2007. 07. 29.
Megnyitotta virtuális kapuit a 2007-es Abydos Gate Klipverseny.
A tavalyi, igen jól sikerült fórumos klipverseny sikerén felbuzdulva idén kiterjesztett formában, nagyobb tábor számára szeretnénk egy szinvonalas versenyt rendezni. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy 2007-ben nem csak a Csillagkapu sorozatból, hanem - bizonyos határok között - bármilyen más sorozatból is szívesen látunk munkákat. Elsősorban sci-fi, illetve annak "vonzáskörzetébe" tartozó sorozatokról várunk klipeket, de előzetesen nem zárunk ki semmit, kivéve a nyilvánvaló ostobaságokat (barátok közt, csalfa angyal és társai).
A klipek különböző kategóriákban indulhatnak, amiről részletesebb leírást a nevezési feltételekben találhattok.
A versennyel kapcsolatos további információkat találhattok, valamint a témával kapcsolatos kérdéseket tehettek fel a Csillagkapu.hu versennyel foglalkozó alfórumában!


2007. 07. 26.
A 2007-es Abydos Gate Klipverseny győztesei nem csak a méltó elismerést zsebelhetik be, hanem az Agave Kiadó jóvoltából értékes könyveket is kapnak! A kiadó 15 szabadon választott könyvet ajánlott fel erre a célra. A felosztás várhatóan a következő lesz:
- CSK trailer, meta, karakter kategóriák győztese 1-1 könyv
- BSG trailer, meta, karakter kategóriák győztese 1-1 könyv
- Egyéb sorozat trailer, meta, karakter kategóriák győztese 1-1 könyv
- Abszolút legjobb 1-2-3. helyezett 3-2-1 könyv