Az Abdydos Gate Klipversenyre bárki nevezhet, aki elfogadja a nevezési feltételeket. A nevezés két lépésben történik. Első lépésként regisztrálni kell ezen az oldalon a regisztráció menüpont alatt. Az érvényes és visszaigazolt regisztrációt követően minden nevező egyedi ftp-elérést kap, amin keresztül feltöltheti a versenyre készített klipeket. A nevezéshez legalább egy, a kiírásnak megfelelő klip feltöltése szükséges, a megadott nevezési határidőn belül.

A klipversenyre kizárólag sorozatokat feldolgozó rajongói klipekkel lehet nevezni, elsősorban science fiction kategóriában, de nem zárunk ki egyes populárisabb, nem sci-fi sorozatokat sem (pl.: 24, Medium, Alias).

A klipek készítése során kizárólag olyan jelenetek használhatók fel, amelyek a sorozat egyes részeiben adásba kerültek, vagy DVD-n, a sorozat epizódjaként megjelentek. Kiegészítéskén felhasználhatók más alkotásból átvett rövid jelenetek, saját készítésű CGI-, illetve saját technikával forgatott, vagy akár állóképekből összemontírozott jelenetek. Nem használhatók fel az adott sorozatról készült más klipek, promóciós anyagok, DVD-extrák komplett jelenetsorai. Amennyiben valamelyik benevezett videoklipben ilyen eredetű részleteket találunk a klip és a nevező (az összes benevezett klipjével együtt) kizárásra kerül a versenyből.
A klipverseny anonim, a versenyzők az eredményhirdetésig nem fedhetik fel kilétüket, illetve, hogy melyik klipet készítették. A klipek címében, a fájlok nevében, a leírásban, vagy magában a klipben semmilyen, a készítő kilétére való utalást nem szabad elhelyezni.

A benevezett klipeknek a következő kategóriák valamelyikébe kell illeszkedniük:

1) CSILLAGKAPU
2) BATTLESTAR GALACTICA
3) EGYÉB SOROZAT

Kategóriamagyarázat:

- Trailer:
A trailer (előzetes) célja az érdeklődés felkeltése úgy, hogy lényeges részeket (spoilereket) nem árulunk el. A trailer lényege nem a főbb jelenetek eredeti sorrenben való felvillantása, különösen nem a csavarok és csattanók lelövése, hanem inkább egy hangulat közvetítése a néző számára.

- Metaplot:
A metaplot egy olyan (cselekmény)szál, ami egy sorozatban végigighúzódik, vagy vissza-visszatér. Lehet ez egy háttérben húzódó összeesküvés, egy felbukkanó, majd komoly tényezővé váló faj, bármi, ami a sorozatban, illetve legalább annak egy részében összefüggő szálat alkot.

- Karakter:
A sorozat egy (vagy "ship" jellegű klip esetén két) szereplőjének bemutatása. A klip lényege az adott karakter jellemének, vagy egy érdekes tulajdonságának összefoglalása, kiemelése.

- Egyéb:
bármi olyan klip, ami a fenti kategóriákba nem illeszkedik bele, de a sorozat univerzumában játszódik (egy rész, vagy évad összefoglalása, egy adott tematika - hajók, fegyverek - köré épülő klip).

- Fun:
humoros, vagy önmagát nem komolyan vevő klip, ami amiben nem a vágások precizitása a lényeg.

Az egyéb sorozatoknál kétszeres gumiszabályt használunk, vagyis ugyan előre megadunk alkategóriákat, de ha nagyon kevés az adott típusra a jelentkezés, akkor megszűnik, vagy beolvad, illetve ha egy sorozatra legalább három nevezés érkezik, akkor az önálló alkategóriába kerül. Az "egyéb" kategóriában indulóknak el kell fogadniuk, hogy a végleges kategorizálás csak a nevezés lezárása után dől el.

Egy versenyző egy alkategóriában maximum két, egy főkategóriában maximum négy, összesen pedig maximum hat klippel nevezhet.

A klipekre vonatkozó technikai megkötések és javaslatok:

- A trailerek MAXIMÁLIS időtartama két perc, az egyéb klipeké öt perc. Minimális időtúllépést megengedünk, de a túl hosszú klipek könnyen unalmassá válnak. A megadott időtartam maximális, nem kell feltétlenül kihasználni, egy rövidebb, ütősebb alkotás jobb lehet, mint egy olyan, ami mindent meg akar mutatni és túl hosszú.

- Használd a lehető legjobb minőségű forrást (DVD, DVD-rip, HDTV-adás felvétele).

- Az elkészült klipeket elterjedt videokodekekkel (divx, xvid, wmv) javasoljuk tömöríteni. A végső feldolgozásnál érdemes egy jól beállított, erre specializált tömörítőprogramot használni, nem "egy gombos" megoldásokat. A hang esetén sem árt odafigyelni, hogy tömörített (mp3, ac3) hang legyen a végeredmény. Igény esetén a csillagkapu.hu fórumán technikai segítséggel is szolgálunk.

- A végső tömörítésnél úgy állítsuk be a képméretet, hogy az ne legyen túl kicsi, javasoljuk az általánosan elterjedt DVD-rip képméretek alkalmazását (pl 640×360 pixel szélesvásznú kép esetén). Amennyiben valamelyik forrásanyag felbontása jelentősen kisebb, a végső képméretet igazítsuk ahhoz, különben a végeredmény csúnya lesz. Ha megoldható, érdemes egyéb forrást keresni az adott jelenet(ek)hez.

- A klipek fizikai méretével kapcsolatban nincsenek kikötések, de az ésszerűség határait meghaladó fileméretek esetén kérni fogjuk az újratömörítést. (Egy 40 perces divx-es sorozatepizód jellemzően 350 megabyte, tehát 4 perc esetén a 35-40 megabyte elvileg elégséges egy jó minőségű kliphez.) Javasoljuk egy 50-60 megabyte-os határ betartását.

Nevezési határidő: 2007. szeptember 2. 24. óra

A nevezési határidő lezárultával nyilvánosságra hozzuk a nevezések számát és a nevezett klipek nevét, valamint a kategóriát, ahol indulnak. Amennyiben valamelyik "gumiszabály" a nevezés során alkalmazásra került, erről a verseny hivatalos topicjában tájékoztatást adunk. Ekkor további 48 óra áll a nevezők rendelkezésére, hogy az esetlegesen problémás nevezéseket rendbetegye, illetve a kategóriarendszer változásai alapján - amennyiben kíván és lehetősége van rá - új klipeket töltsön fel. Ezt követően a nevezés véglegesen lezárul, a klipek megfelelő struktúrában felkerülnek a fórumra, illetve elérhetővé válnak a nagyközönség számára.